Categories
Pages
Your shopping cart is empty.
Menu
Sounds for Sure is een webwinkel waarbij slechts één persoon werkzaam is en dat ben ik zelf. Weliswaar spreek ik op de site wel eens in de we-vorm, maar dat is meer omdat het een gangbare spreektaal is voor een winkel.
In mijn eentje beheer ik alle afdelingen, zoals inkoop, verkoop, klantenservice, marketing, order-picking, inpak, webwinkelbeheer etc.

Meestal is het voor de klant al snel duidelijk dat er achter Sounds for Sure slechts één persoon schuil gaat. En mocht dat tijdens het winkelen niet gebeurd zijn dan is het wel bij ontvangst van de bestelling. Een nieuwe klant ontvangt altijd wel een persoonlijk bedankje op de pakbon. Ook bestaande klanten ontvangen nog wel eens een persoonlijk berichtje. Ik herken meestal de naam wel van een terugkerende klant. Ik heb er dan ook geen honderdduizenden natuurlijk, dat scheelt.

Met sommige klanten heb ik soms eens mailcontact, gewoon over muziek of over een Knosti, een platenborstel of wat dan ook. Doordat klanten zien dat Sounds for Sure gerund wordt door één persoon, wordt het ook makkelijker om eens gewoon via de mail een vraag te stellen. Bij een groot online warenhuis hoef je daar niet mee aan te komen. Daar krijg je een beleefd aangeleerd antwoord terug en daar is niks leuks aan. Ik hou wel van wat minder officieel en dat maakt het voor mij ook leuk.

Gevolg van het persoonlijke kleinschalige van mijn webwinkeltje is dat ik het goed opmerk als klanten regelmatig terug komen om leuke platen te scoren in de webshop. Het is heel fijn om te merken als mensen tevreden zijn. Dat tevreden gevoel is dan wederzijds, want ik ben namelijk zelf alleen tevreden als een klant tevreden is. Het is dan ook ontzettend leuk om hele eenvoudige korte berichtjes te krijgen dat de platen weer goed zijn aangekomen en weer naar tevredenheid zijn.

Een ander gevolg is dat ik het ook merk als een klant ineens weg blijft. Dat gebeurt soms ook, dat iemand zeer geregeld platen bij me koopt en dan ineens niet meer. Dat kan en dat mag natuurlijk. Toch kan ik dan wel eens denken: zou er iets aan de hand zijn? Is deze klant ergens ontevreden over? Heb ik al zo lang geen platen meer op de site gezet die voor deze klant interessant zijn?

Eigenlijk is de reden van dit blogbericht dat ik een van mijn meest trouwe en regelmatige klanten, die altijd LP's reserveerde, al drie maanden niet heb 'gezien'. Hij reserveerde vrijwel elke week wel één of meerdere LP's om ze vervolgens na één of twee maanden te laten opsturen. Hij deed dit al ruim twee jaar lang.

Onlangs heb ik hem een mailtje gestuurd om te vragen of hij mogelijk ergens ontevreden over was. Ik heb hem laten weten dat ik hoop dat alles goed met hem gaat. Bij voorgaand mailcontact reageerde hij altijd vrij snel. Op mijn mailtje van alweer zo'n paar weken geleden heb ik geen antwoord gehad. Ik maak me eigenlijk een beetje zorgen. Gek idee misschien, maar het zou zo maar kunnen dat hij overleden is. Er kan natuurlijk van alles of helemaal niks aan de hand zijn, maar het zijn die gedachten die je kan hebben, als er lange tijd regelmatig contact met iemand was en ineens is het stil.

Dat is dan een andere kant van het hebben van deze soort contacten. Zo zijn ze er en zo zijn ze plotseling geheel verdwenen, zonder dat je maar weet waarom. Gelukkig is het ook weer zo dat er soms ineens weer nieuwe klanten zijn die Sounds for Sure hebben ontdekt en vervolgens regelmatig terugkeren.
  Paul     17-06-2015 09:46     Comments ( 3 )
Comments (3)
 Erik -  18-06-2015

Jammer, dan kun je er verder weinig aan doen, behalve het dubbele gevoel weg laten ebben. Hopelijk (voor de klant) is het niets ergs!

 Paul -  17-06-2015

Bedankt voor je reactie, Erik! Ja het is heel dubbel, wat je zegt. Ik heb even op de naam gezocht, maar er is eigenlijk niets te vinden.

 Erik -  17-06-2015

Leuk bericht! En ik kan me helemaal indenken wat er door je heen gaat in dit geval. Het is erg dubbel. Enerzijds zie je het als goed persoonlijk contact, anderzijds heb je 'gewoon' een klant leverancier relatie. In dit geval, kun je niet eens Googlen op de naam van die persoon? Wellicht staat er ergens een berichtje, op Facebook bijvoorbeeld.

 
 
 
 
 
 
 

Sounds for Sure • Wilgenhof 12 • 3355PA Papendrecht • The Netherlands