Categories
Pages
Your shopping cart is empty.
Menu
 08/07/2012
Meer dan muziek alleen...

Platenhoezen worden meestal hooguit even bekeken als de plaat wordt gedraaid en dan ergens aan een zijkantje neergezet om na het afluisteren van de lp weer in de kast te verdwijnen tot aan een volgende draaibeurt.  
Zonde natuurlijk, want als je een plaat in huis hebt dan heb je meer dan muziek alleen! Je hebt een grote zwarte schijf gehuld in een hoes (en binnenhoes) die over het algemeen meer zegt over de muziek en de makers. Vaak zijn het kunstuitingen, beeldspraken, symbolen etc. Daarbij zijn de hoezen ook nog eens van een dusdanig formaat dat ze ook van een afstandje nog goed tot hun recht komen. Ze zijn daarom zeer geschikt om tentoongesteld te worden en niet alleen maar van hun plek in de platenkast gehaald te worden als de plaat gedraaid wordt.

Het tentoonstellen van platenhoezen kan op verschillende manieren. Hieronder een foto van hoe platenhoezen bij mij thuis wat extra aandacht krijgen. Ik zet ze op een schildersezeltje*. Vaak staat er dan een bepaalde hoes een poosje in de picture. De plaat die ik draai zet ik daar vaak voor zodat ik niet alleen van de muziek, maar ook van de hoes kan genieten. Ik kan dan ook daadwerkelijk dubbel genieten van een plaat. Kleine dingen kunnen het leven nou eenmaal een stuk aangenamer maken.

*het schildersezeltje was slechts 5 euro bij een Action winkel

Albumhoezen op de schildersezel
John Lennon / Plastic Ono Band, net een echt schilderij ;    ;;;;;;          een ereplekje voor From the Lions Mouth van The SoundHeb je een origineel idee om platenhoezen tentoon te stellen of een ander idee dat past in 'Creatief met vinyl'? Laat het weten door contact op te nemen. Ik kan je idee dan hier plaatsen, eventueel met een foto erbij.


Ingezonden ideeën

Platenhoezenbehang
Antoni uit Dordrecht nam laatst een restpartij platen van me over voor een spreekwoordelijke appel en een ei. Hij had het idee om een muur te behangen met platenhoezen. Uiteindelijk heeft hij er een "goed-foute-hoezen-wandje" van gemaakt. Hieronder zie je het resultaat.

 


Antoni's "goed-foute-hoezen-wandje"


Een tweede leven
Gerda uit Hilversum zag in 2011 in een winkel op Texel een prachtige vinylschaal staan. Ze dacht "Dat ga ik ook doen, artikelen van vinyl maken! Want wat is het leuk om zo'n schaal, klok, lamp, tas etc. met je favoriete artiest als cadeau te krijgen of weg te geven... Vinyl krijgt op deze manier een 2e leven! Prachtig zo'n (jeugd)sentiment!"  

Zodoende heeft ze haar eigen bedrijfje opgericht: LPGé. Langspeelplaten, maxi-singles en singles verwerkt ze tot verschillende artikelen zoals fruit-, chips- of koekschalen, etagères, klokken, tassen, bureaulampen en lichtspots. Erg leuk voor thuis, maar ook te gebruiken voor de inrichting van studio's en andere bedrijfsruimten.

De Queen-tas op de foto was een cadeau van een vader voor zijn jarige dochter.
Heb je een 'verzoekplaat'? LPGé gaat voor je op zoek naar je favoriete artiest, band of titel en maakt daarvan je gewenste artikel ! 
 "

Gerda's Queen tas (LPGé)
Gerda's Queen-tas van vinyl
 


 


| More

 
 
 
 
 
 
 

Sounds for Sure • Wilgenhof 12 • 3355PA Papendrecht • The Netherlands